דוגמניות? אל תתנו להתקרחות אצל נשים לעצור לכן את הקריירה – יש מה לעשות!

אם אתן חוות סימנים ראשונים של התקרחות, דעו שאתן ממש לא לבד. התקרחות אצל נשים היא תופעה שכיחה בהרבה ממה שנדמה בקרב הציבור הרחב, ומדובר בעניין רגיש שעשוי להשפיע מאוד על הדימוי העצמי שלהן. לאורך מאות אלפי שנים נחשב שיער ארוך ושופע כסממן המזוהה עם נשים ועם נשיות, כך שנשים הסובלות מהתקרחות ומשיער דליל עלולות להרגיש שהן מאבדות חלק משמעותי מהזהות שלהן. אז למה זה קורה וכיצד אפשר להתמודד עם התופעה? כל הפרטים במאמר שלפניכן.

התקרחות אצל נשים

התקרחות נשית היא מצב רפואי שמתאר ירידה בייצור שיער לצד נשירת שיער, מה שעשוי להביא לתופעה של התקרחות. התופעה הזאת שכיחה מאוד, כאשר נשים בדרך כלל מתחילות לסבול ממנה לאחר גיל 40, אולם גם נשים צעירות אינן חסינות מהתקרחות והיא עלולה להופיע גם בגילאים צעירים יותר. לרוב, התקרחות בקרב נשים באה לידי ביטוי בהידלדלות הדרגתית של השיער, בעיקר באזור שביל השיער וקודקוד הראש. ההתקרחות עלולה לפגוע מאוד בדימוי העצמי של הנשים הסובלות ממנה, ולמרבה הצער לא מעט נשים הסובלות מהתופעה מעדיפות שלא לדבר עליה ולא לטפל בה, עקב תחושות של מבוכה ובושה.

סיבות להתקרחות

קיים מגוון רחב של סיבות העשויות לגרום לנשים לאבד את שיערן. על פי רוב, נשירת שיער אצל נשים נגרמת בעקבות שינויים הורמונליים, בין אם במהלך הריונות ואחריהם ובין אם במהלך גיל המעבר. כמו כן, התקרחות יכולה לנבוע ממחלות מסוימות, או כתוצאה מתופעות לוואי של נטילת תרופות כלשהן. גורם נוסף שעלול להביא לאובדן שיער הוא דיאטות שונות, ובמיוחד דיאטות קיצוניות וחריפות שדלות בוויטמינים ובמינרלים אשר הכרחיים לצמיחת שיער.

התקרחות נשית יכולה אף לנבוע כתוצאה ממתח נפשי מוגבר עקב משברים פתאומיים, כמו פיטורים, גירושין או אובדן מצער. נוסף לכך, לאנשים מסוימים יש רגישות להורמון בשם DHT המוביל להתקרחות, ומדובר ברגישות המועברת בתורשה כך שישנו גם רכיב גנטי שעשוי להביא לאובדן שיער. לכן, נשים הנושאות רגישות להורמון זה חשופות יותר לתופעה של התקרחות. כמו כן, אובדן שיער עלול להיגרם כתוצאה מהשפעות מזג אוויר.

 

 

מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם התופעה?

למרבה המזל, נשירת שיער היא אינה גזירת גורל וניתן לטפל בה. ראשית מומלץ לגשת לרופא מוסמך ולהתייעץ עמו על דרכי טיפול מומלצות בהתאם לסיבה שממנה נובעת ההתקרחות (כאשר היא ידועה). קיימים תכשירים רפואיים וטיפולים תרופתיים שיכולים לעודד צמיחה באזורים דלילים. כמו כן, תזונה מאוזנת ובריאה עשויה לסייע מאוד במקרה של התקרחות ונשירת שיער, ומומלץ להתייעץ עם תזונאי מקצועי שיוכל להתאים עבורכן תפריט עשיר בברזל ובוויטמינים. במקרים מסוימים ניתן גם להעשיר את הגוף בוויטמינים ומינרלים על ידי נטילת תוספי תזונה.

נוסף לכל אלה, תכשירים להחלקת שיער עלולים לפגוע בשיער גם הם, ולכן מומלץ לבצע שימוש מתון ככל הניתן בחומרים אלה או להחליפם בחומרים אחרים, טבעיים יותר. כמו כן, כדאי לחדול משימוש במחליקי שיער שונים, משום שהחום שהם מפיקים עלול לגרום לשורש השיערה להיחלש ולהישבר.

סיכום

לסיכום, התקרחות בקרב נשים היא תופעה שכיחה יותר ממה שנהוג לחשוב והיא עשויה לנבוע מסיבות רבות, אולם כיום קיימים לא מעט פתרונות שיכולים לשפר את מצב השיער ולעודד את צמיחתו מחדש.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.