גבורה ואומץ לב: סיפורו של הלוחם המוערך רפי אדרעי ז"ל

סיפורו של הלוחם המוערך רפי אדרעי מצליח לרגש ולעורר השראה גם שנים רבות לאחר מותו. למעשה, הבחור הצעיר אשר בחר להצטרף לכוחות הפלמ"ח אשר לקחו חלק פעיל בהגנה על המולדת בזמן מלחמת יום העצמאות מצא את מותו בגיל צעיר בעקבות קליע שחדר לעורפו, אולם גם  לאחר שנים רבות לאחר מותו, הוא היה ונותר סמל ודוגמה לנחישות ואומץ לב. אם לא שמעתם על הסיפור של רפי אדרעי, כעת הגיע הזמן.

לוחם מוערך ואמיץ לב – הכירו את רפי אדרעי

רפי אדרעי גדל בעיר צפת למשפחה שורשית ובעלת ערכים חברתיים מובהקים, כפי שניתן לראות כאשר בחר לסייע לפרנסת המשפחה ובמקביל לשמש בתור מדריך בנוער העובד והלומד. כבר מגיל צעיר הוא הצליח לסחוף אחריו את בני היישוב בעקבות התושייה שלו, בייחוד על רקע סיפור שבמסגרתו הוא עלה על גג של בניין ביחד עם דגל ישראל מאולתר, וזאת מתוך מטרה לחזק את רוח התושבים בעקבות עזיבת השלטון הבריטי. כמי שראה בקידום של פן חברתי כחלק בלתי נפרד מחייו, אין ספק כי בחייו הצעירים הספיק רפי אדרעי ליצור שינוי משמעותי, כחלק מתפקידו בתפקיד של מפקד גדנ"ע ובהמשך גם מ"כ מוכשר. במסגרת שירותו הצבאי הצליח אדרעי להתבלט בעקבות כישורי סליקת הנשק שלו שהיו חיוניים מאוד בזמן תקופת המלחמה, לצד אומץ לב אותו הפגין כאשר לקח חלק בשורה של קרבות עזים לצד פשיטה על כפרים.

רפי אדרעי התפקיד שלו בצבא כשליחות אשר נועדה לא רק להגן על המולדת אלא גם לחזק את היישוב היהודי צוות נולד וגדל.  הוא היה מעורב באופן משמעותי בהכנה של הרובע היהודי לקראת המלחמה, לצד הכנה של סליקים אשר נועדו לטובת הגנה על המולדת בעיצומם של קרבות עזים. כאשר העיר צפת נכנסה לתוך מצור הוא היה בעמדה מרכזית כמפקד כיתה ואף שימש כסייר במערכה לשחרור העיר, לאחר המבצע המוצלח, הצטרף לכוחות הפלמ"ח, ובתאריך ה-28.7.1948 הוא נפל באזור משלטי חלוצה בעקבות הפגזה עזה של המצרים. הוא נקבר בבית הקרבות הצבאי בראש פינה, כאשר ברבות השנים הוקם יד רפאל אשר נקרא על שמו, לצד פעילות חברתית המתקיימת במסגרת של עמותת אחינועם.

 

 

עמותת אחינועם – כל מה שצריך לדעת

עמותת אחינועם הוקמה בשנת 2018 על ידי בני משפחת אדרעי – משה אדרעי, איל אדרעי וכן רפי אדרעי אשר נקרא על שם הדוד האהוב וגיבור ישראל. משפחת אדרעי תורמת למען הנצחה של שמו של רפי אדרעי ז"ל, וזאת באמצעות שורה של תוכניות חברתיות מהפכניות, כמו למשל תוכנית חלוקת מחשבים מחודשים או חדשים בזמן מגפת הקורונה, כאשר במסגרת הזו הצליחו המייסדים ביחד עם המתנדבים לחלק מעל ל-25,000 מחשבים. בנוסף, פועלת העמותה לחיזוק הפריפריה באמצעות קידום של תוכניות חברתיות כמו תוכנית ליווי ארוכת טווח בעבור נוער בסיכון, תוכנית חלוקת מלגות, תוכנית קידום לצבא בעבור בני נוער מהעדה האתיופית ועוד. מדובר בפעילות המתרחשת בהתנדבות מלאה וללא כוונות רווח, כחלק מהנצחה של המורשת המשפחתית שהתחילה עם סיפורו של דודו המשפחה רפי אדרעי ז"ל.

לסיכום

הסיפור של רפי אדרעי ז"ל הוא סיפור אשר מציג באופן הטוב ביותר את הגבורה והתשוקה שלו למען האחר, גם כאשר נדרש לסכן את חייו ומצא את מותו בגיל צעיר מאוד. בני משפחתו ממשיכים להנציח אותו באמצעות פעילותה של עמותת אחינועם, לצד הקמה של בית יד לבנים וכן מרכז גדנ"ע הנקרא על שמו.