רגע לפני החתונה: איך להפיק חינה מרוקאית כמו של פעם?

חינה מרוקאית

חתונה היא אירוע מאוד מרגש, אך גולת הכותרת היא דווקא האירוע המקדים – החינה כמובן, אירוע מסורתי שמקרב בין בני המשפחה של שני הצדדים ובהתאם למסורת מסמל את העובדה שהכלה כבר אינה פנויה. ניתן למצוא מגוון סגנונות של חינה, אך החינה המרוקאית הינה המקובלת ביותר, ועל כן אם גם לכם יש חלום לעשות חינה ממש כפי שערכה סבתא רבה, יש לנו כמה טיפים עבורכם, אם כי מראש נציין שבכול זאת יופיעו כמה הבדלים, ולו כי הטכנולוגיה משנה את התמונה.

ראשית עיצוב

עם כל הכבוד למסורת, בעידן של היום לא תודיעו לבני המשפחה על החינה באמצעות שליח, לא תערכו את החינה בכיכר המרכזית ואף הכלה לא תרקוד עם חברותיה במרכז העיר בכדי להעביר את הבשורה. עם זאת, גם כיום ניתן לחגוג את החינה המרוקאית כהלכתה, ופה דבר ראשון רצוי להשקיע בתפאורה של החינה, כך שהיא תשדר מרוקו של פעם, ולו באמצעות אוהל מרוקאי, טאלאמון (ארמון מרוקאי שבמרכזו יושב הזוג המאושר בליווי ההורים), מראה של שוק שופע צבעים ופירות, צבעים ססגוניים, טקסטיל כבד וכדומה.

מגשים עמוסים כל טוב

חשוב להבין שבחינה האוכל לא רק נועד לשמח את האורחים, אלא בין היתר האוכל מסמל סגולות חשובות. כך למשל אורז מסמל שפע ואילו המתוקים מסמלים חיים משותפים ומתוקים. מכאן שנוהגים להציע לאורחים מרציפנים, מופלטות, ספינג', עוגיות מרוקאיות, פירות, עוגות סוכר, ריבות ועוד. כמו כן, מבחינת אוכל נמצא הרבה סלטים, למשל סלט גזר חריף, סלט חצילים, סלט מטבוחה, זיתים ברוטב חריף, פסטלים, סיגרים, קובה, חריימה, טנזיה פירות יבשים, קבבונים ועוד.

חינה מרוקאית

תלבושות

השכרה של בגדים מסורתיים לחינה היא בגדר חובה, לפחות עבור מי שמבקש לדבוק במסורת ועבור אירוע בלתי נשכח. מכאן שגם כיום ניתן להשכיר את הכפתן המסורתי (זה שרבים טועים לכנות גלביה) וליהנות מבגדים חגיגיים שבהם שולט צבע הבורדו, הזהב והתכלת. כמו כן, יש בגדים מסורתיים שמשלבים אבני יוקרתיות ואם ממש מתכוונים לדבוק במסורת, רצוי להלביש את הכלה ב"קשוואה כבירה" – שמלה גדולה עשויה קטיפה ומעוטרת בחוטי זהב.

מוזיקה

אין אירוע ללא מוזיקה, ועל כן תוודאו שהמוזיקה שתלווה את החינה גם כן תיישר קו, כאשר פה ניתן להשמיע ברקע לקט מובחר של שירים מרוקאים, ואף ניתן להביא זמר שיזרוק משפטים במרוקאית וישלב מקצבים בדרבוקה.

 שיתוף פעולה

לבסוף נציין שלעומת ימים עברו בהם אישה מהעדה המרוקאית בהכרח הייתה מתחתנת עם גבר מהעדה המרוקאית, הרי שכיום כבר אין דבר כזה, משמע לא פעם גבר אשכנזי שעומד להתחתן עם אישה מרוקאית עשוי להתקשות להתחבר לקונספט, ועל כן על כל צד להכיל את הצד השני וביחד צריך למצוא את האמצע, כך שרצוי לבנות את האירוע באופן שיימנע תחושת ניכור, אלא ישמח ויחבק את כל המעורבים. המון מזל טוב!